Bøger til voksne

Jeg har skrevet ni romaner til voksne. Hvis de ikke er i handelen, kan de alle fås på e-bog og lydbog, og nogle af dem kan købes brugte på den fantastiske kæmpeboghandel antikvariat.net.  

 

 

 


 

 Her skriver jeg lidt om romanerne: 

Bare vi har hinanden, 2001

Roser til mor, 2002

Han er min bror, 2004

 Disse tre romaner kom alle i to udgaver og er derefter samlet i Lyngby-trilogien (2009). Romanerne beskriver tre familier fra Lyngby Vest i det område, jeg selv er fra, i perioden 1957-1980.  

 


Den, der hvisker, lyver, 2006

Denne roman blev nomineret både til Weekendavisens Litteraturpris og GB Banks Litteraturpris (senere Danske Bank Litteraturpris). Hovedpersonen er inspireret af Ole Wivel og ”Ringen”, men jeg havde stort udbytte af at læse Jarl Borgens lille bog om hans forlæggerliv. Bogen er udkommet i to udgaver og er i øvrigt også udkommet i Bulgarien(!)


Sne på hendes ansigt, 2008

Bogen var dejlig at skrive, fordi jeg-fortælleren er storyteller og fuld af energi. Jeg kunne virkelig give den gas. Bogen lå på Politikens bestsellerliste. Den er solgt i 40.000 eksemplarer. Og også udkommet i Norge.


At elske Charlotte, 2009

Bogen er udkommet i 2.000 eksemplarer. Der var nogle anmeldere, der blev sure på mig. De mente, jeg var den samme som jeg-personen, en arkitekt med neurotiske tendenser. Hvad skal man sige til det?


Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine, 2011

Det var en fantastisk bog at skrive, fordi jeg lærte så meget. Det er en biografisk roman, en såkaldt dokumentarroman, hvor jeg prøver at skildre den fantastiske instruktør Detlef Siercks (og hans hustrus) liv. Hans amerikanske navn er Douglas Sirk. Jeg kom virkelig rundt i researchen. Fra Hamborg før 1. Verdenskrig over 1. Verdenskrig og Weimarrepublikken ind i Det Tredje Rige, på flugt til Hollywood, ind i den tyskinspirerede filmnoir osv. Anmeldelserne var helt oppe at ringe, men bogen solgte kun i et (stort, men alligevel) oplag og i bogklub. Bogen er på vej ud i Tyskland.


Bellmans guitar, 2014

En lille roman med en meget vigtig personlig historie for mig selv. Bogen ligger ligesom Bare vi har hinanden meget tæt på virkeligheden. (Nogle gange synes jeg, at jeg hele tiden skriver om min mor i forskellige forklædninger.)  

 


Frøken Narvik, 2015

Jeg skriver dette d.14.9.2015. Romanen udkommer om fjorten dage. I dag fik jeg at vide, at den også udkommer på norsk. Romanen er en stort anlagt kærlighedsroman fra 1920 til 1978 og foregår i Sydslevig, Nordnorge, Gulag og København og omegn. Plus det løse.  

 

 


Herudover har jeg skrevet en fagbog om at skrive, først og fremmest om at skrive (og lidt om at undervise i) bu-litteratur, Sproget er et tog, 2003.


Samt en bog om Nice, En lille lejlighed i Nice, 2005, der er blevet meget populær efter den er udsolgt … nåh, ja, måske også før. Det er en humoristisk skildring af vores lejlighedseventyr i Nice. Den fås også som e-bog.